donderdag 14 oktober 2010

Başbakan Erdoğan'a açık mektup

Sayın Başbakan Erdoğan,

Şu İran'da desteklediğiniz, kendi halkına kan kusturan ve yaşama hakki tanimiyan, seçimlerde şike ile tekrar hükümete geçen İran Cumhurbaşkanı Ahmedi Nejad, zaten çok zor olan İrandaki 31 yillik diktatörlük döneminin en zor günlerini yaşatiyor İran halkı için. Hapisaneler tıklım tıklım. Geçen sane 400'ün üstünde kişi idam edildi va yüzü aşkın fağili belirsiz cinayet işlendi. Ey sayin Tayyip Erdoğan nerde temel insan hakları? Siz çocukları idam edenlerimi, insanları taşlayip öldürenlerimi destekliyorsuz? Yoksa tek dileği insanca yaşamak olan sivil ve masum halkimı? Siz kimleri destekliyorsunuz sayın Erdoğan?

İran halkı için çok zedelenmiş olan imajinizı düzeltmek için, bir iyi niyet göstergesi olarak, modern bir müslüman olarak, Ahmedi Nejad hükümetini destekleyen Türkiye başbakanı olarak ve en önemlisi bir insan olarak Sakineh Mohammadi Ashtiani'nin, İran'daki şu anki kudeta hükümeti tarafindan TAŞLANARAK idam (recm) edilmesini önleyiniz. Suçsuz olduğu halde taşlanarak bir annenin öldürülmesine izin vermeyiniz ve onun 14 ve 16 yaşlarindaki oğullarının yardim çığlıklarını duyunuz. Suçlu bile olsa bir insan ölümü, hemde bu şekildeki bir ölümü hak etmemektedir, kaldıki bu şahsın bir suçu bile yok .

Saygilarımla,
Shirin Ghahramani ( İnsan hakları aktivisti)




Sayın Ghahramani,

Mesajınızı teşekkürlerimizle aldık ve dikkatle not ettik. Komşumuz İran’la ilişkilerimiz iyi komşuluk ilkesi doğrultusunda sürdürülmektedir. Öte yandan, insan haklarının evrenselliği ilkesine de yürekten bağlı bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’nin çevresindeki gelişmeleri yakından izlemesi ve gerekli girişimleri uygun olduğu ölçüde yapması doğal karşılanmalıdır. İranlı Sakineh Mohammadi Ashtiani’nin durumu bu duyarlılıkla izlenmektedir.

Saygılarımızla,
Başbakanlık ilet
işim merkezi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten